Crni hljeb iz pekača


Ovaj recept za crni hljeb iz pekača donosi jednostavnost i sočnost u svaki zalogaj. Priprema je brza i laka, a rezultat je mirisna, hrskava kora i mekano unutrašnje tijesto. Uživajte u ukusu svježe pečenog hljeba kod kuće uz minimalan trud! 

Sastojci:

  • 2 šolje tople vode (šolja od 250 ml)
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašikice smeđeg šećera ili meda
  • 2 kašikice suhog kvasca
  • 2 šolje crnog brašna tipa 1100
  • 3 šolje integralnog brašna po izboru (pšenično, ječmeno, raženo)
  • 2 kašikice soli

Priprema:

  1. U zdjelu od pekača redom stavite navedene sastojke.
  2. Uključite program za integralni hljeb, srednju hrskavost i težinu od 900 grama.
  3. Pecite prema postavkama pekača i to je sve!
Pekač koji koristim za pečenje je Coral BM-2000, kvalitetan i jednostavan za korištenje.
Od ovog istog brand-a koristimo i multipraktik gril.



Noviji Stariji