Ovaj recept za crni hljeb iz pekača donosi jednostavnost i sočnost u svaki zalogaj. Priprema je brza i laka, a rezultat je mirisna, hrskava kora i mekano unutrašnje tijesto. Uživajte u ukusu svježe pečenog hljeba kod kuće uz minimalan trud!
Sastojci:
- 2 šolje tople vode (šolja od 250 ml)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 kašikice smeđeg šećera ili meda
- 2 kašikice suhog kvasca
- 2 šolje crnog brašna tipa 1100
- 3 šolje integralnog brašna po izboru (pšenično, ječmeno, raženo)
- 2 kašikice soli
Priprema:
- U zdjelu od pekača redom stavite navedene sastojke.
- Uključite program za integralni hljeb, srednju hrskavost i težinu od 900 grama.
- Pecite prema postavkama pekača i to je sve!