Sladoled od indijskog oraha i banane sa dodatkom tamne čokolade

Pošto nam se vraćaju topliji dani danas ćemo vam predstaviti recept za neodoljiv sladoled od indijskog oraha i banane, sa dodatkom tamne čokolade i vanilin ekstrakta. Ovaj sladoled je idealan za vruće letnje dane i pružiće vam savršen spoj ukusa. Evo kako ga pripremiti:

Sastojci:
1 veća banana
100 grama indijskog oraha
20 grama tamne čokolade sa 75% kakaa
Jedna kašika oraha za dekoraciju
Jedna kašika vanilin ekstrakta ili manju količinu sjemenki iz vanilin štapića

Namočite indijske orahe u vodi i ostavite ih da odstoje 8 sati ili preko noći kako bi omekšali.
Nakon što su orahe omekšali, procedite ih i stavite ih u blender.
Dodajte jednu oguljenu bananu i kašiku vanilin ekstrakta ili sjemenki iz vanilin štapića.
Izmiksajte sve sastojke zajedno dok ne dobijete glatku smesu.
Na kraju, nasjeckajte tamnu čokoladu na sitne komade i dodajte je u smesu.
Lagano kašikom promiješajte sve zajedno kako bi čokolada bila ravnomerno raspoređena.
Sladoled od indijskog oraha i banane je sada spreman za serviranje.
Poslužite ga u činijama ili kornetima i pospite ga mljevenim orasima za dodatnu hrskavost i ukus.

Ovaj sladoled je savršen spoj kreme banane, bogatstva indijskih oraha i čokoladne note tamne čokolade.
Noviji Stariji