Uživajte u ovom ukusnom receptu za ajvar koji smo napravila po svojim željama .. Slijede detaljni koraci kako pripremiti ovu preukusnu poslasticu.
Sastojci:
2 veća patlidžana
1 veća glavica bjelog luka
100ml maslinovog ulja
Sol po želji
Upute:
Dan prije pripreme, operite paprike i stavite ih na lim za pečenje napolju ili na neki šporet na drva ako to nemate onda ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C dok ne omekšaju i koža počne crniti. Obično će trebati oko 30 minuta
Nakon pečenja, stavite ih u duboku posudu, pokrijte i ostavite preko noći kako bi se olakšalo guljenje.
Patlidžane malo izbušite nožem zamotajte u aluminisku foliju ispecite u rerni dok ne omekšaju .
Sljedećeg dana ogulite patlidžane i paprike. Koža će se lako guliti jer ste ih prethodno pekli.
Sameljite oguljene patlidžane i paprike na mašini za mljevenje mesa zajedno s bijelim lukom.
U veliku šerpu ulijte maslinovo ulje i zagrijte ga.
Dodajte smjesu koju ste pripremili (samljevene patlidžane, paprike i bijeli luk) u zagrijano ulje.
Cijelo vrijeme miješajte drvenom kašikom dok smjesa ne postigne željenu gustoću i okus. To obično traje oko sat vremenai više
Prije nego što prelijete ajvar u staklenke, pripremite tepsiju s vodom u koju poredate galone.Kad voda počne da vri sipajte ajvar u galone poklopite i zamotajte u neki stoljnak da se pasterizacija nastavi sljedećih 48 sati
Vaš ajvar je sada spreman za uživanje! Ovaj recept će vam pružiti prekrasan okus tradicionalnog ajvara s osobnim dodirima. Uživajte u pripremi i dijeljenju ove ukusne poslastice s obitelji i prijateljima.