Danas ću s vama podijeliti recept za kuhani kukuruz šećerac koji je savršen za ljetne dane i dodatni bonus - kako ga pripremiti za zimsku sezonu. Ovo je jednostavan recept za pripremu svježeg kukuruza šećerca. Evo što vam je potrebno:
Operite kukuruz šećerac pod tekućom vodom kako biste uklonili prljavštinu.
U velikom loncu stavite dovoljno vode da pokrije kukuruz i pustite da voda provri.
Dodajte kukuruz u ključalu vodu. Kuhajte ga oko pola sata ili dok ne postane nježan i sočan.
Nakon kuhanja, izvadite kukuruz iz vode i ostavite ga da se ocijedi i ohladi nekoliko minuta.
Servirajte kuhani kukuruz šećerac i pospite ga sa malo soli po želji.
A sada, kako da sačuvate svježinu ovog ukusnog kukuruza za zimsku sezonu:
Prvo, kuhajte kukuruz u ključaloj vodi desetak minuta.
Zatim ostavite da se kukuruz ocijedi i potpuno ohladi.
Pakirajte ohlađeni kukuruz u vrećice za zamrzavanje.
Stavite vrećice u zamrzivač i čuvajte ih za zimu.
Napomena
Da bi doboli ukus kukuruza kao i ljeti trebate ga zaleđenog staviti u ključalu vodu desetak minuta da se kuha .
Sada imate ukusni kuhani kukuruz šećerac koji možete uživati tijekom cijele godine. Nadam se da će vam ovaj recept biti koristan i da ćete ga voljeti jednako koliko i mi. Podijelite ga sa svojim prijateljima i obitelji!