Banana sendviči sa čokoladom

Danas vam predstavljamo jednostavan i ukusan recept za sendviče od banana sa čokoladom. Ovi slatki zalogaji su idealni za ljubitelje čokolade i banana, kombinirajući kremasti tahin sa slatkim pekmezom od jabuka i prelivene tamnom čokoladom. Sa dodatkom mljevenih oraha za hrskavu užitak, ovi sendviči su brzi i jednostavni za pripremu, pružajući pravu poslasticu za svako doba dana. Slijedite korake i uživajte u ovoj jednostavnoj, ali neodoljivoj poslastici!

Sastojci:

  • 2 banane
  • 100 g tahina pomiješanog sa slatkim pekmezom od jabuke
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • 100 g tamne čokolade (72% kakaa)
  • 2 žlice mljevenih oraha


Postupak:

  1. Narežite banane na kolutove debljine oko 1 cm.
  2. Na jedan kolut banane stavite malo tahina s pekmezom od jabuke, a zatim ga prekrijte drugim kolutom banane da biste napravili sendvič. Ponovite postupak sa preostalim kolutovima banana i tahinom s pekmezom dok ne potrošite sve sastojke.
  3. U posudi za topljenje čokolade, otopite tamnu čokoladu na laganoj vatri. Dodajte kokosovo ulje u otopljenu čokoladu i promiješajte dok se ulje potpuno ne sjedini s čokoladom.
  4. Uvaljajte sendviče od banane u otopljenu čokoladu, osiguravajući da su potpuno prekriveni sa svih strana.
  5. Posipajte mljevene orahe preko čokoladom prekrivenih sendviča.
  6. Stavite sendviče u frižider da se čokolada stegne. Ostavite ih u frižideru najmanje 30 minuta ili dok čokolada potpuno ne stegne.
  7. Poslužite i uživajte u ovoj jednostavnoj poslastici!

Napomena: Možete prilagoditi recept prema svojim preferencijama. Umjesto tahina s pekmezom od jabuke, možete koristiti razne druge namaze poput kikiriki maslaca. Također, možete dodati druge dodatke poput sjeckanih orašastih plodova, kokosa ili sušenog voća po želji.

Noviji Stariji