Puding od breskvi i chia sjemenki



Danas vam donosim jedan jednostavan i zdrav recept za puding od breskvi i chia sjemenki koji je idealan za doručak ili užinu. Ovaj puding je pun vlakana, proteina, antioksidanata i vitamina, a osim toga je i jako ukusan i osvježavajući. Priprema se vrlo brzo i lako, a možete ga prilagoditi svom ukusu dodavanjem različitog voća ili čokolade.

Za pripremu ovog pudinga potrebni su vam sljedeći sastojci:

- 100 ml zobenog mlijeka ili bilo kojeg biljnog mlijeka

- 4 breskve

- 2 kašike grožđica

- 2 do 3 kašike chia sjemenki (zavisno od gustine koju želite )

- 4 kockice čokolade sa 84% kakaa sa dodatkom suhih bobica (npr. brusnice ili ribizle)

- 2 kašike malina i borovnica ili voća po želji


Prvo što trebate uraditi je da u zobeno mlijeko stavite grožđice da odstoje oko pola sata kako bi se omekšale. Ovo će im dati više arome i slatkoće, a također će i zobeno mlijeko postati gušće i kremastije.

Dok čekate da grožđice omekšaju, ogulite breskve i izvadite koštice. Možete ih narezati na manje komadiće radi lakšeg miksanja. Breskve su savršene za ovaj puding jer su sočne, slatke i bogate vitaminom C.

Kada su grožđice omekšale, stavite ih zajedno s zobenim mlijekom u blender i izmiksajte dok se ne dobije glatka smjesa. Ovo će biti baza za vaš puding.

Dodajte oguljene breskve u blender s mlijekom i grožđicama te sve zajedno dobro izmiksajte. Dobit ćete lijepu narančastu boju i mirisnu aromu breskvi.

U smjesu dodajte chia sjemenke i promiješajte kako bi se sjemenke ravnomjerno rasporedile. Chia sjemenke su super namirnica koja sadrži puno omega-3 masnih kiselina, vlakana, proteina i kalcija. One će upiti tekućinu iz smjese i stvoriti gusti puding koji će vas zasititi na duže vrijeme.

Pokrijte smjesu i stavite je u hladnjak barem sat vremena ili ostavite preko noći kako bi chia sjemenke upile tekućinu i stvorile gusti puding.

Prije posluživanja čokoladu nasjeckajte na sitno . Čokolada će dodati malo hrskavosti i bogatstva vašem pudingu, a također će vam pružiti antioksidante i magnezij. Možete koristiti bilo koju vrstu čokolade koju volite, ali ja preporučujem onu sa visokim udjelom kakaa i sa dodatkom suhih bobica jer se odlično slaže s breskvama.

Izvadite puding iz hladnjaka i ukrasite ga sa čokoladom i  malinama, borovnicama ili voćem po želji. Maline i borovnice će dodati još više boje, vitamina i antioksidanata vašem pudingu, a također će stvoriti lijep kontrast sa slatkoćom breskvi. Možete koristiti i drugo voće koje volite ili koje imate pri ruci.

Poslužite i uživajte u svježem i ukusnom pudingu od breskvi i chia sjemenki! Ovaj puding je za 1-2 porcije, pa ga možete prilagoditi količinama sastojaka ovisno o broju osoba. Također ga možete čuvati u hladnjaku do 3 dana i jesti kad god vam se prohtije.

Nadam se da vam se svidio ovaj recept i da ćete ga isprobati. Ako ga napravite, podijelite sa mnom vaše utiske i fotografije na Instagramu ili Facebooku. Volim vidjeti vaše kreacije!

Do sljedećeg puta, želim vam puno zdravlja i sreće!

Noviji Stariji