Sastojci:
- 200 g skuhanog slanutka (s malo vode)
- 1 srednji zreo avokado
- 1 kašičica tahinija ili kikiriki maslaca
- Sok od pola limuna
- 2 češnja bijelog luka
- Sol, papar
- 2 kašike maslinovog ulja
Upute:
- Skuhajte slanutak prema uputama na pakiranju i ocijedite ga. Ostavite da se malo ohladi.
- Ogulite avokado, izvadite košticu i stavite meso avokada u blender.
- Dodajte skuhan i ocijeđen slanutak u blender zajedno s tahinijem (ili kikiriki maslacem).
- Iscijedite sok od pola limuna i dodajte ga u blender.
- Ogulite i sitno nasjeckajte bijeli luk, pa ga također dodajte u blender.
- Posolite i popaprite prema ukusu.
- Dodajte maslinovo ulje.
- Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok se sastojci ne sjedine i dobijete glatku smjesu.
- Ako je potrebno, dodajte malo vode od slanutka ili maslinovog ulja kako biste postigli željenu konzistenciju.
- Prebacite namaz u posudu za posluživanje i ukrasite po želji.
Poslužite ga uz crni hljeb , tost, krekere ili svježe povrće.
Uživajte u svježem i ukusnom namazu od slanutka i avokada!