Sastojci:
- Gotova jufka po želji (heljdina ili integralna)
- 350 g gljiva
- 1 manja tikvica
- 1 manja crvena paprika
- 100 g bulgura
- 2 čehna bijelog luka
- Začini (sol, papar i Vegeta)
- Maslinovo ulje
Postupak:
- Bulgur skuhajte u slanoj vodi prema omjeru 1 dio bulgura na 2 dijela vode. Kada je bulgur kuhan, ocijedite ga i ostavite sa strane.
- Gljive, tikvicu i papriku narežite na sitne komadiće.
- Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi i dodajte bijeli luk. Kratko ga popržite dok ne zamiriše.
- Dodajte gljive, tikvicu i papriku u tavu te ih pirjajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
- U tavi s povrćem dodajte skuhani bulgur. Promiješajte sve sastojke kako bi se dobro sjedinili.
- Posolite, popaprite i dodajte Vegetu ili druge začine po vlastitom ukusu. Nastavite miješati smjesu nekoliko minuta.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.
- Uzmite dva lista jufke i malo ih premažite maslinovim uljem.
- Na jedan kraj jufke stavite dio smjese od povrća i bulgura, zatim zarolajte jufku.
- Poredajte rolne u tepsiju i malo ih premažite maslinovim uljem.
- Pecite pitu oko 30 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih.
- Nakon što je pita pečena, zalijte je s malo slane vode i vratite u još desetak minuta u vruću pećnicu.
Poslužite pitu uz salatu od rajčice, krastavaca i luka.
Uživajte u ovoj ukusnoj piti od gljiva, tikvica i bulgura