Pita od gljiva, tikvica i bulgura

Sastojci:

  • Gotova jufka po želji (heljdina ili integralna)
  • 350 g gljiva
  • 1 manja tikvica
  • 1 manja crvena paprika
  • 100 g bulgura
  • 2 čehna bijelog luka
  • Začini (sol, papar i Vegeta)
  • Maslinovo ulje

Postupak:

  1. Bulgur skuhajte u slanoj vodi prema omjeru 1 dio bulgura na 2 dijela vode. Kada je bulgur kuhan, ocijedite ga i ostavite sa strane.
  2. Gljive, tikvicu i papriku narežite na sitne komadiće.
  3. Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi i dodajte bijeli luk. Kratko ga popržite dok ne zamiriše.
  4. Dodajte gljive, tikvicu i papriku u tavu te ih pirjajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
  5. U tavi s povrćem dodajte skuhani bulgur. Promiješajte sve sastojke kako bi se dobro sjedinili.
  6. Posolite, popaprite i dodajte Vegetu ili druge začine po vlastitom ukusu. Nastavite miješati smjesu nekoliko minuta.
  7. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.
  8. Uzmite dva lista jufke i malo ih premažite maslinovim uljem.
  9. Na jedan kraj jufke stavite dio smjese od povrća i bulgura, zatim zarolajte jufku.
  10. Poredajte rolne u tepsiju i malo ih premažite maslinovim uljem.
  11. Pecite pitu oko 30 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih.
  12. Nakon što je pita pečena, zalijte je s malo slane vode i vratite u još desetak minuta u vruću pećnicu.

Poslužite pitu uz salatu od rajčice, krastavaca i luka.

Uživajte u ovoj ukusnoj piti od gljiva, tikvica i bulgura



Noviji Stariji