Zaronimo u svijet ukusa s receptom za neodoljivu Kremu od Kaki jabuke i čokolade. Ova kombinacija voća i čokolade pružit će vam osvježavajući doživljaj slatkog okusa. Bez dodatog šećera, ova krema čini savršen desert ili zdravu poslasticu punu vitamina.
Sastojci:
- 1 veća kaki jabuka (mekanija)
- 1 tamna čokolada
- Sok od pola narandže
- 7 do 8 srednje velikih hurmi
Priprema:
- Operite i očistite kaki jabuku, odstranjujući peteljku i kožicu.
- Očistite i izvadite koštice iz hurmi.
- Stavite kaki jabuku, otopljenu tamnu čokoladu, sok od pola narandže i hurme u blender.
- Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku kremu.
- Poslužite kremu od kaki jabuke i čokolade u dekorativnim posudama ili čašama.
Ova jednostavna i ukusna krema idealna je kao desert ili zdrava poslastica puna vitamina i prirodnog slatkog okusa. Priuštite si ovo uživanje u prirodnoj slatkoći bez dodatnih šećera.