Krema od Kaki jabuke i čokolade


Zaronimo u svijet ukusa s receptom za neodoljivu Kremu od Kaki jabuke i čokolade. Ova kombinacija voća i čokolade pružit će vam osvježavajući doživljaj slatkog okusa. Bez dodatog šećera, ova krema čini savršen desert ili zdravu poslasticu punu vitamina.

Sastojci:
  • 1 veća kaki jabuka (mekanija)
  • 1 tamna čokolada
  • Sok od pola narandže
  • 7 do 8 srednje velikih hurmi
Priprema:
  1. Operite i očistite kaki jabuku, odstranjujući peteljku i kožicu.
  2. Očistite i izvadite koštice iz hurmi.
  3. Stavite kaki jabuku, otopljenu tamnu čokoladu, sok od pola narandže i hurme u blender.
  4. Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku kremu.
  5. Poslužite kremu od kaki jabuke i čokolade u dekorativnim posudama ili čašama.
Ova jednostavna i ukusna krema idealna je kao desert ili zdrava poslastica puna vitamina i prirodnog slatkog okusa. Priuštite si ovo uživanje u prirodnoj slatkoći bez dodatnih šećera.
Noviji Stariji