Sastojci:
5 do 7 paprika (ovisno o veličini)
150 g sjemenki suncokreta
1 glavica luka
3 češnja bijelog luka
1 srednja mrkva
1 paradajz
Mlijeko od indijskog oraha i suncokreta
Sol, papar, suhi začini, crvena mljevena dimljena paprika
2 žlice maslinovog ulja
Topla voda
Upute:
Operite paprike, izvadite sjeme i pripremite ih za punjenje.
U tavi, zagrijte maslinovo ulje i propržite sitno nasjeckani luk, bijeli luk i mrkvu dok ne omekšaju.
Dodajte rižu i sjemenke suncokreta u tavu te ih kratko propržite zajedno s povrćem.
Posolite, popaprite i dodajte suhe začine po želji.
Napunite pripremljene paprike smjesom od riže i povrća.
Položite punjene paprike u posudu za pečenje s poklopcem, prethodno namazanu maslinovim uljem.
Prelijte paprike toplom vodom da ih prekrijete i pospite suhim začinom.
Izrežite paradajz i rasporedite komade između paprika.
10 minuta prije kraja pečenja, prelijte mlijekom od indijskog oraha i suncokreta.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45 minuta ili dok paprike ne omekšaju i riža se skuha.
Uživajte u ovom ukusnom i zdravom jelu!