Sastojci:
2 čena bijelog luka
Mlijeko ili sos od indijskog oraha (recept možete pronaći na mom profilu)
2 kašike maslinovog ulja
So, biber, crvena paprika, mljeveni suhi začini
Postupak:
Lisičarke pripremite tako da ih isitnite rukama preko suhe tave. Stavite tavu na srednje jaku vatru i ostavite gljive da se istostiraju nekoliko minuta.
Dodajte maslinovo ulje i prstohvat soli kako bi lisičarke otpustile svoje sokove i dobile bogatiji ukus.
Prije dodavanja začina u gljive ubacite bjeli luk narezan na krupnije komade .
Sada je vrijeme za začine.
Dodajte po želji biber, crvenu papriku i mljevene suhe začine kako bi se okusi proželi.
Ulijte sos od indijskog oraha u tavu. Ako niste već pripremili sos, recept možete pronaći na mom profilu.
Smanjite temperaturu na nisku i krčkajte jelo još 2 do 3 minute kako bi se svi sastojci sjedinili i obogatili svojim aromama.
Kada završite s ovim jednostavnim koracima, vaša ukusna jela su spremna za serviranje. Uživajte u savršenom spoju lisičarki i egzotičnog indijskog orašastog sosa koji će vas sigurno ostaviti bez daha. Ne zaboravite podijeliti svoje kulinarsko dostignuće na svom Facebook profilu kako biste inspirisali druge gurmane!