Kokos kuglice sa bananom i hurmama


Dragi čitaoci i pratioci, danas vam donosim neodoljiv recept za ukusne kokos kuglice sa hurmama i bananom! Ove malene poslastice su savršene za sve ljubitelje zdravih i slasnih grickalica. Sjedinjavaju ukusnu bananu, sočne hurme i hrskavi kokos, sve preliveno tamnom čokoladom za pravi gurmanski doživljaj. Bez daljeg odlaganja, evo kako da pripremite ove fantastične kokos kuglice.

Sastojci:
200 g kokosa
1 banana
15 manjih hurmi
Tamna čokolada sa 75% kakaa
Postupak:
Uzmite jednu bananu i 15 manjih hurmi. Isitnite ih i stavite u blender ili multipraktik.
Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Kokos dodajite postepeno u smjesu od banane i hurmi. Mješajte kašikom dok se svi sastojci dobro ne sjedine i smesa postane gusta.
Sada je vreme za oblikovanje kuglica. Uzmite malu količinu smese i oblikujte je u kuglicu veličine zalogaja.
U posebnoj posudi, rastopite tamnu čokoladu sa 75% kakaa. Pazite da to uradite pažljivo, kako bi se čokolada ravnomerno istopila.
Svaku kuglicu umočite u rastopljenu tamnu čokoladu, osiguravajući da se ravnomerno prekrije.
Nakon što ste umočili kuglice u čokoladu, uvaljajte ih u ostatak kokosa, kreirajući hrskavu spoljašnjost.
Položite kokos kuglice na posudu, pa stavite kuglice u frižider da se stegnu. Preporučuje se da ih ostavite najmanje sat vremena pre posluživanja, kako bi se čokolada i kokos stegli.


I eto ih! Vaše ukusne i zdrave kokos kuglice sa hurmama i bananom su spremne za uživanje. Bilo da ih delite sa prijateljima, porodicom ili sebi za desert, ove kuglice će vas osvojiti svojim bogatim ukusom i hrskavom teksturom. Ne samo da su ove poslastice ukusne, već su i prepune prirodnih sastojaka koji će vas napuniti energijom. Sada kada znate kako da ih napravite, nema više razloga da ne uživate u ovom fantastičnom ukusu!
Noviji Stariji