Kropiruša sa gotovim jufkama


Isprobajte naš recept za neodoljivu kropirušu s gotovim jufkama koja će vas osvojiti svojim bogatim okusima i jednostavnom pripremom.

Sastojci:
1 gotova jufka od 450g (po želji kože integralna ili heljdina)
800g krumpira
1 manja glavica crvenog luka
Sol, papar
Maslinovo ulje
Voda
Mlijeko od indijskog oraha:
2 kašike sirovih indijskih oraha
1 kašika nutritivnog kvasca
Malo soli
Čaša vode
Upute:
Priprema mlijeka od indijskog oraha:
Stavite 2 žlice sirovih indijskih oraha, 1 žlicu nutritivnog kvasca, malo soli i čašu vode u blender.
Izblendajte sve sastojke dok ne dobijete glatko mlijeko. Ako je potrebno, procijedite mlijeko kroz gazu da biste dobili finiju teksturu.
Priprema nadjeva:
Ogulite krumpir i luk te ih sitno isjeckajte na kockice.
Posolite i popaprite po ukusu.
Priprema jufki:
Svaku jufku malo poprskajte maslinovim uljem kako bi bile mekše i lakše se savijale.
Slaganje i pečenje:
Na jedan kraj jufke stavite pripremljeni krumpir i luk te zamotajte jufku u rolnu.
Složite rolne u tepsiju koju ste prethodno lagano namastili maslinovim uljem.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C dok kropiruše ne porumene. Zatim smanjite temperaturu na 200°C i pecite još 30-40 minuta.
Priprema zaljeva:
U čaši tople vode pomiješajte malo ulja i soli.
Nakon što je kropiruša gotova, prelijte je pripremljenim zaljevom i vratite u pećnicu na 5 do 10 minuta kako bi se zaljev upio.
Finalni koraci:
Isključite pećnicu i prelijte pripremljenim mlijekom od indijskog oraha i nutritivnim kvascem preko kropiruše.
Vratite kropirušu u pećnicu na još desetak minuta kako bi se okusi sjedinili.


Posluživanje:
Poslužite kropirušu uz sezonsku salatu i uživajte u ovom ukusnom jelu!
Noviji Stariji