Kokice kao zdravi snack


Kokice, koje su bez dodatka maslaca, ulja ili previše soli, mogu biti relativno zdrav obrok. Kokice su prirodno niskokaloričan izbor i sadrže vlakna, vitamine i minerale. Evo nekoliko aspekata koji čine kokice zdravijim izborom:

Niskokalorične: Kokice su relativno niskokaloričan izbor u usporedbi s drugim grickalicama, kao što su čips i grickalice bogate mastima i šećerima. No, važno je mjeriti porcije kako ne biste prejeli.
Vlakna: Kokice sadrže dijetalna vlakna, koja su važna za probavu i općenito zdravlje crijeva.
Antocijanini: Kokice iz nekih vrsta kukuruza sadrže antioksidanse poput antocijanina, koji imaju blagotvorne učinke na tijelo.
Bez trans masti: Kada se pripremaju na ispravan način, kokice ne sadrže trans masti koje se povezuju s raznim zdravstvenim problemima.
Kako biste zadržali kokice kao zdrav obrok, obratite pažnju na sljedeće:
Priprema: Koristite zdravu metodu pripreme, kao što je priprema kokica u zraku umjesto u ulju. Izbjegavajte dodavanje maslaca ili previše soli.
Kupovina gotovih kokica: Ako kupujete gotove kokice, provjerite deklaraciju proizvoda i izaberite one s manje aditiva, šećera i soli.
Porcije: Kontrolirajte veličinu porcije kako biste izbjegli pretjerivanje s unosom kalorija.
Dodaci: Umjesto maslaca i soli, možete kokicama dodati začine poput češnjaka u prahu, papra, cimeta ili korijandera kako biste poboljšali okus, a istovremeno izbjegli višak masnoća i soli.
Važno je napomenuti da, iako su kokice relativno zdrav izbor, ne bi trebale biti jedini obrok koji unosite. Uravnotežena prehrana bogata raznolikim namirnicama ključ je održavanja optimalnog zdravlja.
Noviji Stariji