Integralna tjestenina sa brokulama, namazom od indijskog oraha i mješavinom sjemenki
Sastojci:
- 400g integralne tjestenine
- 300g brokule
- 3 češnja bijelog luka, sitno sjeckana
- 2 kašike maslinovog ulja
- Himalajska sol, po ukusu
- Svježe mljeveni crni biber, po ukusu
- Mješavina sjemenki (suncokret, bundeva, lan), samljevene
- Namaz od indijskog oraha (možete koristiti gotovi ili ga napraviti sami)
Postupak:
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kad se skuha, ocijedite je i ostavite sa strane.
- Blanširajte brokule u kipućoj slanoj vodi otprilike 2 minute, a zatim ih odmah prebacite u zdjelu s ledenom vodom kako bi se zaustavio proces kuhanja i zadržale svijetlu zelenu boju.
- Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte sjeckani bijeli luk i pržite ga dok ne postane zlatno smeđ. Dodajte brokule i nastavite ih pržiti još 3-4 minute, dok ne postanu mekane i blago smeđe.
- Dodajte tjesteninu u tavu s brokulama i promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Po potrebi dodajte malo vode iz makarona kako bi tjestenina postala sočnija.
- Začinite tjesteninu i brokule solju i paprom po ukusu.
Prije serviranja, pospite samljevene sjemenke po tjestenini i dodajte žlicu namaza od indijskog oraha na vrh svake porcije.
Dobar tek!