Sarma sa prosom I sjemenkama suncokreta

Sastojci:

• 2 srednje  glavice kiselog kupusa
• 300gr prosa
• 200 gr sjemenki suncokreta
• Crveni luk
• Bjeli luk
• Mrkva
• So, vegeta, crvena dimljena mljevena paprika, biber
• Maslinovo ulje

Napravite smjesu od prosa, 150 gr samljevenih sjemenki suncokreta i 50 gr čitavih sjemenki, crvenog luka, mrkve (luk i mrkvu prethodno propržite  na maslinovom ulju), bjelog luka i začina.

Stavite kašiku smjese na lisku kupusa i motajte sarmice.

Redajte ih u pretis lonac u koji ste prethodno sipali maslinovo ulje i nasjekli sitno kiseli kupus na dno posude.

Pokrijte vrh sarme sa 3 liske kupusa i stavite tanjir preko njih da se sarmice ne razmotaju tijekom kuhanja. Sipajte vodu (5 cm više nego visina sarme) u pretis lonac i kuhajte na srednje jakoj vatri 1 sat.

Pri serviraju sarme polite crvenom paprikom koju ste prethodno zagrijete na maslinovom ulju 

Prijatno

Noviji Stariji