Sastojci:
• 2 srednje glavice kiselog kupusa
• 300gr prosa
• 200 gr sjemenki suncokreta
• Crveni luk
• Bjeli luk
• Mrkva
• So, vegeta, crvena dimljena mljevena paprika, biber
• Maslinovo ulje
Napravite smjesu od prosa, 150 gr samljevenih sjemenki suncokreta i 50 gr čitavih sjemenki, crvenog luka, mrkve (luk i mrkvu prethodno propržite na maslinovom ulju), bjelog luka i začina.
Stavite kašiku smjese na lisku kupusa i motajte sarmice.
Redajte ih u pretis lonac u koji ste prethodno sipali maslinovo ulje i nasjekli sitno kiseli kupus na dno posude.
Pokrijte vrh sarme sa 3 liske kupusa i stavite tanjir preko njih da se sarmice ne razmotaju tijekom kuhanja. Sipajte vodu (5 cm više nego visina sarme) u pretis lonac i kuhajte na srednje jakoj vatri 1 sat.
Pri serviraju sarme polite crvenom paprikom koju ste prethodno zagrijete na maslinovom ulju
Prijatno