Bosanska sarma bez mesa




Za pravljenje naše veganske sarme potrebni su vam slijedeći sastojci:

  • 2 veće glavice kiselog kupusa
  • 1/2 kg riže
  • 200 gr sjemenki suncokreta
  • Crveni luk
  • Bjeli luk
  • Mrkva
  • So, vegeta, crvena mljevena paprika, biber
  • Maslinovo ulje

Napravite smjesu od riže, 100 gr samljevenih sjemenki suncokreta i 100 gr čitavih sjemenki, crvenog luka, mrkve (prethodno propržene na maslinovom ulju), bjelog luka i začina.

Stavite kašiku smjese na ljusku kupusa i motajte sarmice.
Redajte ih u pretis lonac u koji ste prethodno sipali maslinovo ulje i nasjekli sitno kiseli kupus.

Pokrijte vrh sarme sa 3 liske kupusa i stavite tanjir preko njih da se ne razmotaju tijekom kuhanja. Sipajte vodu (5 cm više nego visina sarme) u pretis lonac i kuhajte na srednje jakoj vatri 1 sat.

U nastavku pogledajte redoslijed pravljenja u slikama.

Noviji Stariji