- 2 veće glavice kiselog kupusa
- 1/2 kg riže
- 200 gr sjemenki suncokreta
- Crveni luk
- Bjeli luk
- Mrkva
- So, vegeta, crvena mljevena paprika, biber
- Maslinovo ulje
Napravite smjesu od riže, 100 gr samljevenih sjemenki suncokreta i 100 gr čitavih sjemenki, crvenog luka, mrkve (prethodno propržene na maslinovom ulju), bjelog luka i začina.
Stavite kašiku smjese na ljusku kupusa i motajte sarmice.
Redajte ih u pretis lonac u koji ste prethodno sipali maslinovo ulje i nasjekli sitno kiseli kupus.
Pokrijte vrh sarme sa 3 liske kupusa i stavite tanjir preko njih da se ne razmotaju tijekom kuhanja. Sipajte vodu (5 cm više nego visina sarme) u pretis lonac i kuhajte na srednje jakoj vatri 1 sat.
U nastavku pogledajte redoslijed pravljenja u slikama.