Hljeb iz šerpe, za čast posla


Domaći, zdravi i hranjivi hljeb iz šerpe.
Za pečenje hljeba korištena Delimano.ba Stone Legend CopperLUX višenamjenska posuda ili šerpa.

2 čaše crnog brašna tip 1100
1 čaša bijelog brašna tip 500
1 čaša Integralnog brašna
1 kockica germe
1 kašikica smeđeg šećera
2 kašike maslinovog ulja
1 kašikica soli
Po malo lana, sjemenki suncokreta i bundeve i chia sjemenki i šaku zobenih pahuljica i pahuljica spelte

Zamjesiti sve sa mlakom vodom

Nakon što se tijesto podigne prebacimo ga u namašćenu šerpu i pospemo brašnom,
pokopimo poklopcem koji može u stati u rernu.
Uključimo rernu na 250 stepeni i odma stavimo hljeb da se peče.

Nakon 45 minuta provjerite skinete poklopac i na 200 stepeni pečete još 10 do 15 minuta.

Napomena : Osim ove 3 vrste brašna možete dodati i pola čaše heljdinog brašna ili kukuruznog ili raževnog.. Po želji

Prijatno


Noviji Stariji