Baklava bez šećera

//Potrebni sastojci

Jedna gotova jufka sa heljdinim brašnom
100gr rastopljene kokosove masti

100ml maslinovog ekstra djevicanskog ulja100gr nasjeckanih lješnjaka(oraha)200gr zobenih pahuljica50g nasjeckane crne čokolade (70% kakaa) 10nasjeckanih hurmi i 50g grožđica

// Postupak

U tepsiju redati po tri jufku i svaku pomalo pomastiti na svaku treću posuti smjese od oraha, zobenih pahuljica, hurmi i grožđica. Tako najmanje tri puta. Baklavu izrezati pomastiti i peći prvo na jakoj vatri dok ne porumeni a onda smanjiti na 130 i peći još 45 minuta.
Baklavu ohladiti i onda zaliti sa razblaženim medom ili pekmezom od jabuka(300gr pekmeza i 400ml vode a možete i više pekmeza ako želite slađe) sa dodatkom soka od pola limuna.

Prijatno 

Fotografija korisnika/ce Mamina kuhinja - Kolačić.
Budite oprezni, ovo nema rafiniranog šećera ali svejedno ima prirodnog šećera o dosta kalorija. Ali je bolje i zdravije od jedne čokolade.
Noviji Stariji