Ledeni Sladoled od višanja


Sastojci:

500 g svježih višanja
Kalupi za sladoled

Upute:

Operite višnje i uklonite koštice. Možete to učiniti ručno ili pomoću posebnog alata za uklanjanje koštica.

Ako imate sokovnik za cijeđenje, ubacite očišćene višnje u sokovnik i iscijedite sok. Ako nemate sokovnik, možete koristiti blender. Stavite očišćene višnje u blender i pulsirajte nekoliko puta dok ne dobijete gustu smjesu.

Ako je sok koji ste dobili previše gust, možete ga razrijediti malo vodom ili dodati sok od limuna po ukusu. Ako koristite blender, također možete dodati malo vode kako bi se smjesa razrijedila.

Istresite smjesu od višanja u kalupe za sladoled. Ako nemate kalupe za sladoled, možete koristiti plastične čaše ili posude koje mogu ići u zamrzivač. Ako koristite plastične čaše, možete umetnuti drvene štapiće za sladoled u sredinu svake čaše.

Stavite kalupe za sladoled u zamrzivač i ostavite ih da se hlade najmanje 8 sati ili preko noći. Idealno bi bilo da se sladoled zamrzne potpuno.

Kada je sladoled potpuno zamrznut, izvadite kalupe iz zamrzivača. Ako koristite kalupe za sladoled s poklopcima, pažljivo izvadite sladoled iz kalupa. Ako koristite plastične čaše, možete pažljivo odrezati čašu nožem kako biste izvukli sladoled.

Uživajte u svježem, ledenom sladoledu od višanja u vrućim ljetnim danima! Možete poslužiti sladoled samostalno ili ga ukrasiti svježim višnjama, šlagom ili preljevom po želji.

Napomena: Ako ne pojedete sav sladoled odmah, možete ga čuvati u zamrzivaču u zatvorenoj posudi kako bi zadržao svoju svježinu.


Noviji Stariji