Tjestenina sa carskom mješavinom, prazilukom i slanutkom

Ovo ukusno jelo puno povrća i proteina je savršeno za sve koji žele brz i jednostavan obrok. Slijedite ove jednostavne korake i uživajte u ovom ukusnom jelu!

Sastojci:

  • 500g tjestenine (penne, rigatoni ili druga po želji)
  • 1 veći praziluk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 šolja slanutka (kuhanog)
  • Pakovanje od 400g carske mješavine (brokule, karfiol, mrkva, grašak, paprika)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašike crnog papra
  • 1 kašika Vegete
  • 1 kašika crvene paprike
  • 2 kašike namaza od indijskog oraha i sjemenki suncokreta

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.

2. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite(ukoliko želite sočnije jelo ostavite cca. jednu šolju vode) i stavite na stranu.

3. U međuvremenu, očistite praziluk i nasjeckajte ga na kolutove. Ogulite češnjak i nasjeckajte ga na sitno.

4. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani praziluk i češnjak i pirjajte dok ne postanu mekani i staklasti.

5. Dodajte carsko povrće u šerpu i kuhajte 2 minute u ključaloj slanoj vodi. Nakon toga, ocijedite povrće i dodajte ga u tavu sa prazilukom i češnjakom.

6. Dodajte slanutak, sol, papar, Vegetu i crvenu papriku u tavu i miješajte dok se sve ne sjedini.

7. Dodajte tjesteninu u tavu sa povrćem i sve dobro promiješajte. Polako dodajte namaz s indijskim oraščićem i sjemenkama suncokreta dok ne dobijete željenu gustoću.

8. Istresite smjesu u veliki pekač i pecite u pećnici 20 minuta ili dok se tjestenina ne zapeče.

9. Poslužite toplo i uživajte u ovom ukusnom jelu punom povrća i proteina.

Noviji Stariji