Raviole punjene gljivama u sosu od indijskog oraha i sjemenki suncokreta


 - Za tjesto:

  • U zdjeli pomiješajte crno brašno tipa 1100 s vodom dok ne dobijete tvđe glatko tijesto.
  • Pokrijte tijesto krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

- Za punjenje:

  • Operite gljive i narežite ih na male komadiće.
  • Papriku operite i narežite na sitne kockice.
  • Stavite gljive i papriku u tavicu i dodajte malo maslinivog ulja.
  • Začinite po želji s biberom, vegetom i crvenom paprikom te pržite dok ne omekšaju.

Za raviole:

  • Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini i izrežite na male kvadrate ili krugove po želji.
  • Na svaki kvadrat ili krug  stavite malu žličicu punjenja od gljiva i paprike, a zatim presavijte kvadrat na pola i pritisnite rubove da se spoje.
  • U veliku posudu zakuhajte vodu i dodajte malo soli. Kad voda prokuha, stavite raviole i kuhajte dok ne isplivaju na površinu (obično 3-5 minuta).

Izvadite raviole iz vode i stavite ih u posudu s pripremljenim sosom od indijskog oraha i sjemenki suncokreta. 

Poslužite odmah i uživajte!

Napomena: Ukoliko želite, na kraju možete dodati malo svježeg bosiljka ili peršina za dodatni

Noviji Stariji