- Za tjesto:
- U zdjeli pomiješajte crno brašno tipa 1100 s vodom dok ne dobijete tvđe glatko tijesto.
- Pokrijte tijesto krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
- Za punjenje:
- Operite gljive i narežite ih na male komadiće.
- Papriku operite i narežite na sitne kockice.
- Stavite gljive i papriku u tavicu i dodajte malo maslinivog ulja.
- Začinite po želji s biberom, vegetom i crvenom paprikom te pržite dok ne omekšaju.
Za raviole:
- Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini i izrežite na male kvadrate ili krugove po želji.
- Na svaki kvadrat ili krug stavite malu žličicu punjenja od gljiva i paprike, a zatim presavijte kvadrat na pola i pritisnite rubove da se spoje.
- U veliku posudu zakuhajte vodu i dodajte malo soli. Kad voda prokuha, stavite raviole i kuhajte dok ne isplivaju na površinu (obično 3-5 minuta).
Izvadite raviole iz vode i stavite ih u posudu s pripremljenim sosom od indijskog oraha i sjemenki suncokreta.
Poslužite odmah i uživajte!
Napomena: Ukoliko želite, na kraju možete dodati malo svježeg bosiljka ili peršina za dodatni