Pita od prase, gljiva i prosa

 


Sastojci:

  • 500g brašna tip1100
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200gr  prase/praziluka 
  • 300g  mix gljiva
  • 2 čaše skuhanog prosa
  • 1 žličica crvene dimljene paprike
  • 1 žličica vegete
  • Sol i papar po ukusu

    Zaljev:
  • Velika šolja vode
  • Kašika maslinovog ulja 
  • Pola male kašikice soli 

Priprema:

  1. Skuhajte prosu prema uputama na pakiranju.
  2. Dok se proso kuha, narežite pras na tanke kolutiće i gljive na manje komade.
  3. U tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i pržite prasu dok ne postane mekan. Dodajte gljive i pržite dok ne omekšaju. Začinite sa soli, paprom, vegetom i crvenom dimljenom paprikom.
  4. Kad je proso gotov, pomiješajte ga s prasom i gljivama.
  5. U zdjelu za miješanje stavite brašno i sol. Dodajte vodu i 1 žlicu maslinovog ulja. Mijesite dok ne dobijete tijesto.
  6. Razvaljajte tijesto i pospite jednu trećinu smjese od prase, gljiva i prosa. Uvaljajte smjesu u tijesto i tako još dva puta.
  7. Poredajte pitu u pleh za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 230°C 30-35 minuta dok pita ne dobije lijepu, tamnu boju.
  8. Pet minuta prije kraja pečenja pitu zalite smjesom od vode maslinovog  ulja i soli.


Nakon toga vaša pita od prase, gljiva i prosa je spremna za konzumiranje.



Noviji Stariji