Sastojci:
- 300g brašna tipa 1100
- oko 120 ml vode (ovisno o vlažnosti brašna)
- dodatno brašno za posipanje
- sol za kuhanje tjestenine
Upute:
- U velikoj zdjeli pomiješajte brašno i sol.
- Postupno dodajte vodu i miješajte dok se ne formira glatko tijesto. Ako je tijesto suho, dodajte još vode po potrebi. Ako je previše mokro, dodajte malo brašna.
- Tijesto stavite na pobrašnjenu površinu i mijesite ga oko 10 minuta, dok ne postane glatko i elastično.
- Tijesto omotajte u prozirnu foliju i ostavite ga da se odmara 30 minuta na sobnoj temperaturi.
- Nakon što se tijesto odmorilo, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini na debljinu od 2-3 mm. Možete ga izrezati na željenu veličinu tjestenine ručno ili na mašini za tjesteninu.
- Nakon što ste izrezali tjesteninu, stavite je na pobrašnjenu površinu i ostavite je da se osuši najmanje 30 minuta prije kuhanja.
- Tjesteninu skuhajte u velikoj posudi slane vode oko 2-3 minute ili dok ne postane al dente.
- Pazite da ne prekuhate tjesteninu jer će postati gnjecava.
- Ocijedite tjesteninu i stavite je u zdjelu za posluživanje. Dodajte željene sastojke poput gljiva, povrća ili slanutka. Možete napraviti i namaz od indijskog oraha kako biste dodali malo kremaste teksture.
Dobro promiješajte sve sastojke i poslužite odmah.
Uživajte u našim rezancima od crnog brašna.