Sastojci:
- 1 glavica luka
- 2 mrkve
- 1 šolja graška
- 1 šolja zaleđenog špinata
- 1 šolja riže
- 2 kašike maslinovog ulja
- So, biber, Vegeta i malo šafrana po ukusu
- 4 šolje tople vode
Priprema:
- Sitno nasjeckajte luk i stavite ga da se dinsta na zagrijanom maslinovom ulju dok ne postane staklast.
- Dodajte nasjeckane mrkve i dinstajte još 2-3 minute
- Dodajte grašak i špinat, te dinstajte 2-3 .minute
- Dodajte rižu. .dinstaje još dvije minute,a zatim uspije jednu šolju tople vode
- Kuhajte rižu 15-20 minuta dok ne bude skoro gotova.uz kontinuirano doljevanje toplom vodom
- Začinite po ukusu sa solju, biberom, Vegetom i šafranom.
- Nastavite kuhati još 5-10 minuta dok riža ne bude skroz mekana.
Poslužite toplo i uživajte!