Gurabije


Potrebno

  • 1 šolja vode od slanutka 
  • 1 šolja slatkog pekmeza od jabuka
  • 1 šolja rastopljenog kokosovog ulja ili maslinovog ulja
  • ½ praška za pecivo
  • Brašno po potrebi (oko 3 šolje)
  • Bademi ili lješnjaci za ukras

Upute:

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte vodi od slanutka slatki pekmez i rastopljeno kokosovo ulje ili maslinovo ulje.
  2. Dodajte pola praška za pecivo i dovoljno brašna da se dobije smjesa srednje gustoće. Tijesto bi trebalo biti mekano, ali ne previše ljepljivo.
  3. Uzmite komadiće tijesta po.želji i oblikujte ih u  kuglice. Stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite malo razmaka između gurabija.
  4. Ukrasite svaku gurabiju bademom ili lješnjakom po želji.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko 15-20 minuta, dok ne postanu lagano zlatno smeđe boje.
  6. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade prije posluživanja.

Uživajte u vašim domaćim Gurabijama!



Noviji Stariji