Potrebno
- 1 šolja vode od slanutka
- 1 šolja slatkog pekmeza od jabuka
- 1 šolja rastopljenog kokosovog ulja ili maslinovog ulja
- ½ praška za pecivo
- Brašno po potrebi (oko 3 šolje)
- Bademi ili lješnjaci za ukras
Upute:
- U velikoj zdjeli pomiješajte vodi od slanutka slatki pekmez i rastopljeno kokosovo ulje ili maslinovo ulje.
- Dodajte pola praška za pecivo i dovoljno brašna da se dobije smjesa srednje gustoće. Tijesto bi trebalo biti mekano, ali ne previše ljepljivo.
- Uzmite komadiće tijesta po.želji i oblikujte ih u kuglice. Stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite malo razmaka između gurabija.
- Ukrasite svaku gurabiju bademom ili lješnjakom po želji.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko 15-20 minuta, dok ne postanu lagano zlatno smeđe boje.
- Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade prije posluživanja.
Uživajte u vašim domaćim Gurabijama!