Sastojci za tijesto
2x jaja
1 šolja (za kafu) ulja
1 šolja domaćeg pekmeza od jabuka
2 šolje jogurta
prstohvat soli
2 praška za pecivoi brašna toliko da se sastavi smjesa koja se može razvijati (može se napraviti mješavina brašna sa ječmenim ili raževnim brašnom u našoj situaciji je raževno)
3 vrste fila
Fil 1Izmiksati hurme i smokve sa malo vodeFil 2Izmiksati grožđice i brusnice sa malo hurmi i vodeFil 3Domaći đem od šljiva
Postupak
Smjesu podijeliti na tri dijela, razvaljati na debljinu od 0,5 cm, namazati filom, smotati u rolnu. Poslije toga namažemo jajetom i ubacimo u rernu.Pečemo cca. 45 min. na temperaturi od 180 °C.
Nakon svega ispečene štrudle namažemo sa medom.Mi smo koristili domaći med od Porodicno pcelarstvo Halilovic koje je dobijeno na domaći i prirodan način.
Prijatno!!!