Recept za rolat od raževnog brašna // 3 vrste fila


Sastojci za tijesto

2x jaja 1 šolja (za kafu) ulja 1 šolja domaćeg pekmeza od jabuka 2 šolje jogurta prstohvat soli 2 praška za pecivoi brašna toliko da se sastavi smjesa koja se može razvijati (može se napraviti mješavina brašna sa ječmenim ili raževnim brašnom u našoj situaciji je raževno)

3 vrste fila

Fil 1Izmiksati hurme i smokve sa malo vodeFil 2Izmiksati grožđice i brusnice sa malo hurmi i vodeFil 3Domaći đem od šljiva

Postupak

Smjesu podijeliti na tri dijela, razvaljati na debljinu od 0,5 cm, namazati filom, smotati u rolnu. Poslije toga namažemo jajetom i ubacimo u rernu.Pečemo cca. 45 min. na temperaturi od 180 °C. Nakon svega ispečene štrudle namažemo sa medom.Mi smo koristili domaći med od Porodicno pcelarstvo Halilovic koje je dobijeno na domaći i prirodan način.

Prijatno!!!

Noviji Stariji