Ćufte pita od krompira


Jednostavan način pripreme ukusne Ćufte pite. Ovaj tradicionalni recept osvježen je dodatkom zamjene za mlijeko od indijskog oraha i sjemenki suncokreta, pružajući vam bogatstvo okusa. Evo kako pripremiti ovo ukusno jelo:

Sastojci za Pitu
  • 1 kg krompira
  • 1 glavica luka
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša biljnog mlijeka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So, biber
Sastojci za biljno mlijeko
  • 2 kašike indijskog oraha
  • 2 kašike sjemenki suncokreta
  • 1 kašika nutritivnog kvasca
  • So po želji
  • Pola litre tople vode
Priprema biljnog mlijeka
  1. Stavite 2 kašike indijskog oraha, 2 kašike sjemenki suncokreta, jednu kašiku nutritivnog kvasca, soli po želji i pola litre tople vode u blender.
  2. Miksajte sve sastojke dok ne dobijete kremastu smjesu.
Priprema pite
  1. Isjeckajte krompir i luk na sitne kockice.
  2. Dodajte so, biber , 1 čašu mlijeka i brašno. Sve zajedno dobro izmiješajte.
  3. Kašikom stavljajte smjesu na prethodno pomašćenu tepsiju.
  4. Pecite na 250 stepeni pola sata, zatim na 200 stepeni još pola sata.
  5. Oko 10 minuta prije kraja pečenja prelijte pitu sa zagrijanim mlijekom i vratite u rernu dok pita ne postane zlatno smeđa

Poslužite uz omiljenu salatu.
Noviji Stariji