Povrtna supa sa tarhanom


Sastojci:

  • 1 veća šolja od kafe tarhane
  • 1 srednja mrkva
  • 150 g praziluka
  • 3 čena bijelog luka
  • Jedan manji snop peršuna lista
  • Povrtna kocka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 šolja paradajz sosa
  • So, biber, suhi začini
  • 1 litra vrele vode

Uputstva:

  1. U šerpu stavite vrelu vodu da provri.
  2. Dodajte sjeckanu mrkvu, praziluk, sitno isjeckan bijeli luk, listove peršuna, povrtnu kocku, maslinovo ulje, so, biber i suhe začine u ključalu vodu.
  3. Kuhajte 15 minuta na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 15 minuta, dodajte tarhanu i paradajz sos.
  5. Nastavite kuhanje dok se tarhana ne skuha (oko 10-15 minuta), uz povremeno miješanje.
  6. Sklonite sa vatre i poslužite toplu.


Ova ukusna povrtna supa sa tarhanom je idealna za hladne dane i puna je zdravih sastojaka. Probajte je i uživajte u jednostavnom, ali ukusnom obroku!

(Možete dodati svježe začine poput bosiljka ili timijana za dodatni aromatični ukus.)

Noviji Stariji