Sastojci:
- 1 veća šolja od kafe tarhane
- 1 srednja mrkva
- 150 g praziluka
- 3 čena bijelog luka
- Jedan manji snop peršuna lista
- Povrtna kocka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 šolja paradajz sosa
- So, biber, suhi začini
- 1 litra vrele vode
Uputstva:
- U šerpu stavite vrelu vodu da provri.
- Dodajte sjeckanu mrkvu, praziluk, sitno isjeckan bijeli luk, listove peršuna, povrtnu kocku, maslinovo ulje, so, biber i suhe začine u ključalu vodu.
- Kuhajte 15 minuta na srednje jakoj vatri.
- Nakon 15 minuta, dodajte tarhanu i paradajz sos.
- Nastavite kuhanje dok se tarhana ne skuha (oko 10-15 minuta), uz povremeno miješanje.
- Sklonite sa vatre i poslužite toplu.
Ova ukusna povrtna supa sa tarhanom je idealna za hladne dane i puna je zdravih sastojaka. Probajte je i uživajte u jednostavnom, ali ukusnom obroku!
(Možete dodati svježe začine poput bosiljka ili timijana za dodatni aromatični ukus.)