Kuhani slanutak

Namočite slanutak preko noći u vodi da nabubri.
Ujutro dobro isperite slanutak i stavite ga u pretis lonac.
Naspite duplo više vode nego što ima slanutka u loncu.
Kuhajte slanutak u pretis loncu 15 do 20 minuta nakon što voda počne vriti.

Čuvanje slanutka:

Pripremite male galone i stavite ih u šerpu s hladnom vodom.

Kad provri voda u šerpi, uzmite slanutak i sipajte ga u galone.

Poklopite galone i omotajte ih stolnjakom.

Ostavite slanutak da stoji u galonima najmanje 24 sata prije nego što ga koristite.

Čuvajte slanutak u frižideru ili na nekom hladnom mjestu kako bi se produžio rok trajanja.

Slanutak se može koristiti u raznim jelima kao što su salate, pljeskavice, variva, dodatak tjestenini, namazi, itd.

Uživajte ❤️

Noviji Stariji