Ako želite uživati u slatkim i sočnim ružicama s predivnim okusom kokosa, zalivenim slatkim pekmezom od jabuka, ovaj recept je savršen za vas. Kokosovo brašno dodaje egzotičnu notu, dok se mirisna jufka pretvara u šarmantne rolnice. Ova poslastica je jednostavna za pripremu i pruža užitak svakom zalogaju. Slijedite korake i pripremite se da se prepustite okusu i teksturi ovih ružica.
Sastojci:
500 g gotove jufke (preporučuje se jami jufke sa 15 tankih listova)
200 g kokosovog brašna
100 ml kokosovog ulja
2 čaše slatkog pekmeza od jabuka
1 čaša vode
Postupak:
Razdijelite jufke na 3 dijela, po pet listova svaki.
Uzmite 5 listova i svaki namazati kokosovim uljem te posuti kokosovim brašnom.
Urolajte jufku u rolnu i isjecite je na komade debljine oko 2 cm.
Ponovite postupak s ostatkom jufki.
Pomastite tepsiju u kojoj ćete peći ružice.
Stavite ružice u tepsiju, po želji pospite još kokosovog brašna te prelijte ostatkom kokosovog ulja.
Pecite na 220°C dok ružice ne porumene.
Nakon toga, smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 30 minuta.
Izvadite ružice iz rerne i ostavite da se ohlade oko 15 minuta.
U međuvremenu, pomiješajte vodu i pekmez od jabuka.
Nakon što su se ružice malo ohladile, prelijte ih smjesom od vode i pekmeza.
Slatke i sočne ružice su spremne za posluživanje. Uživajte u njima kao zdravoj i ukusnoj poslastici koja će vas osvojiti svojim aromatičnim mirisom i okusom.